שגיב קלצונה בר

טריות ותשומת לב לפרטים הקטנים

שגיב קלצונה בר: טריות, איכות ובצק חלומי

את ניחוחות בצק השמרים האפוי הרחתי עוד לפני שנכנסתי לשגיב קלצונה בר. הריח רק התחזק כשנכנסתי פנימה, ובתור חובבת בצקים כבר הבנתי שהגעתי למקום הנכון. רביב שגיב, השף, דאג לכך שאבן האפייה תהיה חמה ומוכנה, וענת שגיב, אשתו, דאגה לי בינתיים לתפריט. כאן התחילה הבעיה. אם גם אתם, כמוני, אוהבי מאכלים מבוססי בצק עם ניחוח איטלקי, יהיה לכם ממש קשה לבחור מהתפריט.

מה יש שם? קחו אוויר: פוקצ'ות, סלטים, מנות לטבעונים, מנות ללא גלוטן, מגוון פיצות אישיות או משפחתיות, עם שלל תוספות מעניינות כמו סלמון מעושן, גבינת עיזים ואננס טרי, וזה רק חלק מההיצע. אבל לא סתם למקום קוראים "שגיב קלצונה בר". אלה מנות הבית של המקום, וניתן להזמין אותן עם שלל מילויים.

קלצונה, אגב, הוא מאפה איטלקי בצורת חצי עיגול. המילה "קלצונה" משמעה באיטלקית "גרב", שכן בעלי דמיון איטלקי מפותח רואים קשר צורני בין גרב לבין צורתו של הקלצונה.

הקלצונה של שגיב קלצונה בר: טריות ותשומת לב לפרטים הקטנים

התקשיתי לבחור בין שתי אופציות מפתות: קלצונה בצל מקורמל ופטריות וקלצונה גבינות עם עלי תרד בייבי. לבסוף נאלצתי לעשות אן דן דינו – ולהזמין את שתיהן.

שגיב קלצונה בר

הקלצונה של שגיב, רך מבפנים פריך מבחוץ

הניחוחות שעלו מהמטבח גרמו לי לציפייה גדולה וליבי נשא תפילה לקלצונה שיעמוד בציפיות. מה הציפיות? צנועות למדי: אידיאלית, הבצק צריך להיות פריך מבחוץ ורך ונימוח מבפנים עם דגש על טעמי גבינה.

שני הקלצונה הגיעו לשולחן יחד עם ממרח לימון כבוש. לא הייתי בטוחה שהלימון הכבוש הוא המתבל המתאים לכאן בדיוק, אז לרגע הנחתי אותו בצד והתמקדתי בעיקר.

ביס מהקלצונה בצל מקורמל ופטריות, ועוד ביס מהקלצונה גבינות עם עלי התרד הבהירו מייד: הקלצונה לא עמד בציפיות, הוא היה הרבה מעבר. בצק פריך מבחוץ, רך מבפנים ועם מילוי שאומר חומרי גלם איכותיים וטריים. ככה זה עם עלי תרד ועם פטריות: אם הם לא זועקים טריות, אל תיגעו בהם. והגבינה? מוצרלה עשירה וטעימה שהייתי חייבת לברר את מקורה.

גבינות ממחלבות בוטיק וירקות טריים טריים

מה זו הגבינה הזו? שאלתי את רביב. "אה, זה חלק מהעניין. הגבינות שלנו הן ממחלבות כפר תבור. זו מחלבת בוטיק שאפילו בסופרים לא תמצאי. חשובה לנו האיכות, ולכן אנחנו קונים רק משם".

לקחתי עוד חתיכה מהקלצונה. הפעם כבר אזרתי עוז וטבלתי אותה בממרח הלימון הכבוש. לא תאמינו – זה עובד. עובד מצוין אפילו. "גם את הממרח אתם עושים כאן?" שאלתי את רביב, אבל הרגשתי שאני כבר יודעת את התשובה. "ודאי", הוא ענה בחיוך.

אילו מילויים יש לקלצונה חוץ מהשניים שהזמנתי? לא מעט – חציל קלוי, פסטו, פלפל ירוק חריף ועוד.

חצ'פורי ממש כמו בגיאורגיה

שגיב קלצונה בר

חצ'פורי ממש כמו בגיאורגיה

הנחתי את הקלצונה בצד. מדובר במנה גדולה ובהחלט מספקת, אבל רציתי לבחון עוד מנות מעניינות מהתפריט. הפעם הלכתי על החצ'פורי.

מדובר על מאפה מסורתי מגיאורגיה שעשוי, איך לא, מבצק שמרים, הפעם בצורת סירה. על הבצק ישנה גבינה ועליה, הפתעה: ביצה רכה. איך אוכלים את המאכל המעניין? גם כאן יש מסורת. תולשים מהבצק שבקצוות, טובלים אותו בביצה הרכה ואוכלים.

בזמן שהחצ'פורי נאפה, והרעב כבר הפסיק להציק, היה לי זמן לבחון את המקום ולשוחח עם ענת.

חלל קטן ונעים באווירה כפרית

הקלצונה בר, הנמצא בנעלה, הוא למעשה חלל אחד לא גדול במיוחד, עם דק עץ וקורות עץ בתקרה. דלת הזזה מעץ בצבע ירקרק המזכירה אסם נמצאת בצד אחד, ומאחוריה הקופה והמטבח. פשוט, אבל נעים.

שגיב קלצונה בר

פשוט אבל נעים, שגיב קלצונה בר

למה לפתוח דווקא קלצונה בר? ענת מסבירה: "לרביב יש עבר ארוך של יותר מ-20 שנה בעסקי האפייה. הוא עסק בזה שנים וכך החלטנו לפתוח עסק משלנו כשהזדמן לנו. יש לנו עבר בבניית פרגולות ובניית עץ. בנינו את הכול שנינו. המקום היה רק אדמה. לקח לנו שלושה שבועות לבנות את המקום". היום המקום יכול להכיל עד 30 איש, והוא מלא מפה לפה בכל שעות הערב שבהן הוא פתוח.

חותמת איכות גיאורגית

החצ'פורי הגיע בינתיים לשולחן. מנה גדולה ומזמינה. אם אתם חובבי ביצה רכה, זו המנה עבורכם. לא חרגתי מהמסורת: תלשתי מהבצק בקצוות וטבלתי בביצה. גם כאן לא התאכזבתי. הבצק עשוי בדיוק במידה, הגבינה נהדרת והביצה הרכה משתלבת עם הכול היטב. "אני לא יודעת איך זה בגיאורגיה, אבל לי זה ממש טעים", אני אומרת לרביב, והוא משיב בסיפור: "הגיע לכאן לקוח לא מזמן, שהזמין חצ'פורי. רק אחרי שהזמין, אכל ונהנה, הוא סיפר לי שהוא מגיאורגיה במקור, ומרבית חייו התפרנס מהכנת חצ'פורי. הוא אמרי לי שהחצ'פורי שלי אותנטי וברמה גבוהה מאוד. מאוד שמחתי לשמוע אותו אומר זאת".

מסיבות יום הולדת, ומסיבות גיוס, אירועים מיוחדים וארוחות משפחתיות

שגיב קלצונה ברלשגיב קלצונה בר, הכשר למהדרין, מגיעות משפחות רבות מהסביבה. "מגיעות לכאן הרבה משפחות, אבל אנחנו נהנים גם לעשות אירועים ייחודיים לפי בקשות מיוחדות. יצא לנו כבר לעשות כאן מסיבות יום הולדת נהדרות עם משחקים והכנת פיצות אישיות על ידי הילדים, מסיבת גיוס, וגם אירוע לקשישי אחד היישובים הסמוכים". יש לכם רעיון לאירוע מיוחד? ענת תשמח לעזור לכם להוציא אותו לפועל בקלצונה בר עם שלל הפתעות, וכמובן, אוכל נהדר. "כשאנשים באים עם הצעה אני הולכת על זה. אני שמחה כשאנשים מרוצים", מסבירה ענת.

המשגה הגדול שעשיתי היה שכאשר הגענו לקינוחים כבר הייתי מלאה מדי. לא נורא, יש לי תירוץ נהדר לחזור לכאן. גם אתם מוזמנים לבקר, ואף להשתמש באפליקציה של המקום כדי להזמין את האוכל מראש וליהנות משלל הנחות.

שעות פתיחה: ימי ראשון עד חמישי, 17:00–21:00. לפרטים נוספים הקליקו כאן.


אינסטגרם

© תיירות חבל בנימין, כל הזכויות שמורות | פיתוח תוכן: המתכנה | תנאי שימוש