טעימת יינות ביקב גבעות: איכות שלא מתנצלת

הנוף הנשקף מיקב גבעות הוא עוצר נשימה. איזה מזל שלכתב השטח שלנו הוגש בקבוק מסדרת גופנא שהשיב לו את נשימתו. עד סוף הביקור הוא אמנם הצליח להירגע מהנוף, אך לא מהתשבחות לחוויה של טעימת יינות ביקב גבעות כרם זה עסק מאתגר. עד כמה? הוא מחזיר את ההשקעה שלו רק אחרי שבע שנים. עד אז צריך …

קרא עוד

כלל ברזל: אל תוותרו על ביקור אצל חרש הברזל

ביקור בנפחייה של יוסי בעפרה ייקח אתכם למסע בזמן ובמחשבה. הברזל, סמל של עצמה, הופך ב-1,530 מעלות לנוזל שמתמכר אל חרש הברזל ומאפשר לו להפוך אותו למשהו אחר בריאיון שפורסם לאחרונה ב"גלובס" הסביר יקי ודמני, ששימש מנכ"ל רשת חנויות העשה-זאת-בעצמך ACE, מה הייתה התובנה הראשונה שלו לגבי הקהל הישראלי: "מהר מאוד הבנתי שהקהל הישראלי הוא …

קרא עוד

תרבות תימן חוזרת לחיים בחצר התימנית

לא רחוק מהכניסה ליישוב כוכב יעקב ניצב בית קצת שונה במראהו. כניסה דרך השער החיצוני תוביל את המבקר לחצר פנימית ובה צל, שולחנות וכיסאות אירוח, הנראית כחצר אירועים. בצדה השני של החצר ניצב קיר אדום בעל עיטורים לבנים בתצורות שונות, שמיד לוקח את הדמיון אל ארץ רחוקה. ברוכים הבאים לחצר התימנית ולעולם תרבות תימן הנכחדת. …

קרא עוד

7 יינות מומלצים לשולחן חג השבועות

  חג השבועות הוא ללא ספק 15 דקות התהילה של קהילת הפרות הישראלית. מתי עוד זוכה הפרה עדנה לככב בדפים הראשיים של העיתון כשהיא מתבוננת בנו בעיני עגל? באיזו עוד הזדמנות מפורסמות טבלאות תפוקת החלב שלה בעיתונות הכלכלית? אז נכון, התורה נמשלה לחלב ולכן בחג מתן תורה נוהגים לאכול מאכלי חלב ולהציף את המגזינים במתכונים …

קרא עוד

החזון כבר נמצא בשטח: רשת השבילים של בנימין

מה קורה כשתושבי המרכז פוגשים לראשונה בחבל בנימין? ניסוי אמפירי שלנו, שבו שלחנו אבטיפוס מהמרכז אל בית ספר שדה עפרה, גילה כמה תובנות מעניינות ועדויות מהשטח על רשת השבילים של בנימין באמצע הדרך, כשחלפנו ליד הר בעל חצור, נפתח מולנו המדבר. זה היה שיאו של תהליך שנמשך דקות בודדות, שבו הירוק פינה את מקומו לצהוב …

קרא עוד

יואל מעשנת בשרים: לזכור להתחיל עם הסינטה

בגובה 40 סנטימטרים מעל הפחמים, במנגל הסגור של יואל, מתרחשים קסמים שהופכים את הבשר לחוויה ששווה נסיעה אל יואל מעשנת בשרים דמיינו לעצמכם נתחי בשר שיושבים שלושה ימים במרינדה עם תימין, רוזמרין ועשבי תיבול אחרים. עכשיו דמיינו שבמקום אחר, עצים איכותיים שוכבים מספיק זמן ביין וסופגים אותו לקרבם. ועכשיו: רגע המפגש. הנתחים מהמרינדה עולים על …

קרא עוד

יום העצמאות בטבע: מה מתאים למשפחה שלכם לעשות?

  אנחנו יודעים מה עשיתם ביום העצמאות האחרון. כלומר, זה לא שעקבנו אחריכם או משהו, אבל בגדול ניתן לחלק את הפעילות המשפחתית הישראלית ביום העצמאות לשלושה סוגים: אלה שלא זזים מהמסך כדי לא לפספס את חידון התנ"ך ואת "חגיגה בסנוקר"; אלה שהמנגל הוא מצוות החג העיקרית שלהם; ואלה שפשוט רוצים לטייל בארץ ישראל. לא חשוב …

קרא עוד

מענית אמנות בזכוכית: צבעוניות מתפרצת

הזכוכית היא חלון הראווה של מענית אבל הסיפור האמיתי של מענית אמנות בזכוכית הוא סיפור על יצירה, יוזמה, אמונה וחזון, וגם נכונות ללכת עם הלב הכניסה לסטודיו של מענית אמנות בזכוכית ביישוב קידה קצת מבלבלת: מצד אחד דלת זכוכית בפרופיל בלגי, ומאחוריה עולם צבעוני שקורא לך להיכנס ולגלות את מה שנמצא בתוכו. העניין הוא שמאחוריך, …

קרא עוד

אוויר פסגות: טעימת שני יינות של יקב פסגות

טעימה של שני יינות, לבן ואדום, מבית יקב פסגות, חושפת מה באמת עושה הטרואר המורכב של ספר המדבר לגפנים ומה קורה כששני זני ענבים לבנים סותרים מוצאים את עצמם באותו הבקבוק אפשר לומר זאת בפה מלא, תרתי משמע: הצלחנו להפוך את מדינתנו הקטנה והמסובכת, למעצמה קולינרית. סצנת הבירה המקומית מכה גלים, שמן הזית הישראלי הוא …

קרא עוד

© תיירות חבל בנימין, כל הזכויות שמורות | פיתוח תוכן: המתכנה | תנאי שימוש